Plasseringsrosetter

Førstepremie

Gis til vinneren av klassen, uansett antall dyr i klassen. Gjelder alle klasser innenfor ungdyrklasse, åpen klasse, stamtavleklasse og seniorklasse.

Andrepremie
rosett2premie
Gis til andreplass i klassen, dersom det er minst fire dyr i klassen. Kan kjøpes av utstiller dersom det bare var to eller tre dyr i klassen. Gjelder alle klasser innenfor ungdyrklasse, åpen klasse, stamtavleklasse og seniorklasse. 

Tredjepremie
rosett3premie
Gis til tredjeplass i klassen, dersom det er minst fem dyr i klassen. Kan kjøpes av utstiller dersom det bare var tre eller fire dyr i klassen. Gjelder alle klasser innenfor ungdyrklasse, åpen klasse, stamtavleklasse og seniorklasse. 

Førstepremie champion

Gis til vinneren av klassen. Gjelder alle klasser innenfor championklasse.

Andrepremie champion

Gis til andreplass i klassen, dersom det er minst fire dyr i klassen. Kan kjøpes av utstiller dersom det bare var to eller tre dyr i klassen. Gjelder alle klasser innenfor championklasse.

Tredjepremie champion

Gis til tredjeplass i klassen, dersom det er minst fem dyr i klassen. Kan kjøpes av utstiller dersom det bare var tre eller fire dyr i klassen. Gjelder alle klasser innenfor championklasse.

Førstepremie grand champion (ny fra 2016)

Gis til vinneren av klassen. Gjelder alle klasser innenfor grand champion-klasse.

Andrepremie grand champion (ny fra 2016)

Gis til andreplass i klassen, dersom det er minst fire dyr i klassen. Kan kjøpes av utstiller dersom det bare var to eller tre dyr i klassen. Gjelder alle klasser innenfor grand champion-klasse.

Tredjepremie grand champion (ny fra 2016)

Gis til tredjeplass i klassen, dersom det er minst fem dyr i klassen. Kan kjøpes av utstiller dersom det bare var tre eller fire dyr i klassen. Gjelder alle klasser innenfor grand champion-klasse.

Best in show-rosetter

Beste Ungdyr Hann og Beste Ungdyr Hunn
rosettbesteungdyrhann rosettbesteungdyrhunn
Gis til utstillingens beste ungdyr av hvert kjønn. Dersom hunnene og hannene er slått sammen til en klasse på grunn av få dyr, kan premie kun deles ut til de som har vunnet plasseringsrosett. Det hender derfor at kun den ene rosetten deles ut på små utstillinger.

Beste Hann og Beste Hunn
rosettbisrosettbis
Gis til utstillingens beste hann og beste hunn, blant alle voksne dyr som ikke er champion (stamtavleklasse og åpen klasse). Hver klasses hann og hunn med høyest plassering går videre til kåringen. Når alle klassene er bedømt, velger dommerne ut utstillingens beste hann og beste hunn. Vinnerne er som regel dyr med høye poengsummer, men dagens høyeste poengsum er ingen garanti for å bli beste hann eller hunn.

Best in show-pokal

Beste Champion
pokalbestechampion
Gis til utstillingens beste champion, på tvers av championklasse og grand champion-klasse. Vinnerne av alle champion- og grand champion-klassene stiller mot hverandre i kåringen. Pokalen deles også ut når utstillingen kun har én championklasse.

Andre rosetter

Dagens sjarmør

Gis til en chinchilla som har sjarmert dommerne på et eller annet vis.

Folkets Baby Hann og Folkets Baby Hunn

Gis til vinnerne av folkets baby av hvert kjønn. Alle mennesker som er til stede på utstillingen får hver sin stemmeseddel og stemmer på chinchillababyen(e) de mener bør vinne.

Beste nykommer (ny fra 2016)

Gis til utstillingens beste nye utstiller. Dette skal være en utstiller som stiller ut i NFFSCN for første gang.

Chillaton

Gis til vinneren av Chillaton – en maratonløype for chinchillaer.

Rosinjakten

Gis til vinneren av Rosinjakten – en skattejaktkonkurranse for chinchillaer.

Norsk Champion

For chinchillaer som har oppnådd tittelen Norsk Champion, kan denne rosetten kjøpes for 120 kr. Rosetten kan kjøpes på utstilling eller bestilles fra foreningen.

Grand Champion (ny fra 2016)

For chinchillaer som har oppnådd tittelen Grand Champion, kan denne rosetten kjøper for 120 kr. Rosetten kan kjøpes på utstilling eller bestilles fra foreningen.

Sertifikater / CERT

Cert i stamtavleklasse

Gis til alle chinchillaer som får mer enn 80 poeng i stamtavleklasse. Tre cert gir tittelen Norsk Champion.

Cert i championklasse (ny fra 2016)

Gis til alle chinchillaer som får mer enn 85 poeng i championklasse. Tre cert gir tittelen Grand Champion.

Mestvinnende

Årlig utdeling på vårutstillingen. Se regler for mestvinnende.